Görög saláta

Elkészítés módja
1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az uborkát – miután két végét lecsaptuk – a paradicsomhoz hasonlóan fölaprítjuk. A megtisztított hagymát meg a lecsöpögtetett sajtot ugyancsak 1,5-2 centis kockákra vágjuk.
2. Az így előkészített hozzávalókat egy tálba tesszük, az olívaolajjal és a citrom kifacsart levével meglocsoljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, végül az olajbogyót és a lecsöpögtetett ringlit is beleforgatjuk.
Görög saláta recepthez fűződő történet, jótanács
Gyakoribb, hogy a paradicsom cikkekre, az uborka és a hagyma szeletelve kerül a salátába; de nálunk a fenti változat terjedt el, amelyikbe mindent kockákra kell vágni. Kakukkfű helyett origanóval vagy majoránnával, esetleg bazsalikommal is fűszerezhetjük. A ringli kimaradhat belőle.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.