Babsaláta csípős kolbásszal

Elkészítés módja
1. Az átválogatott babot 3-4 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, és hideg vízbe, a babérlevéllel fűszerezve, 1 csapott kiskanál sóval ízesítve puhára főzzük. Levében hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
2. Közben a lilahagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a kolbászt fölkarikázzuk, a petrezselymet fölaprítjuk.
3. Elkészítjük az öntetet. Ehhez a vizet a balzsamecettel, a cukorral, a sóval meg a borssal elkeverjük, majd az olajat apránként hozzáadjuk.
4. A babot, a lilahagymát, a kolbászt keverőtálba töltjük, a petrezselyemmel megszórjuk, az öntetet rálocsoljuk, majd alaposan összeforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.