Frissítő saláta olívaolajos, mustáros öntettel
Elkészítés módja
1. A salátát leveleire bontjuk, szűrőbetétbe rakva hideg vízben megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük. A nagyobb leveleket félbe vagy több darabra tépkedjük. Egy tálba rakjuk, és rászórjuk a salátakeveréket is.
2. A többi zöldfélét is megtisztítjuk, a paradicsomot közepesen vastag cikkekre, a kétféle hagymát és a retket karikákra vágjuk. Mindezeket a salátához adjuk, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
3. Az öntethez a citromlevet egy pohárba öntjük, majd a sóval és a borssal kiskanállal addig keverjük, míg a só fel nem oldódik benne. Ezután a mustárt keverjük hozzá, majd a finomra vágott petrezselymet. Végül kanalanként beledolgozzuk az olajat is.
4. A hozzávalókat csak közvetlenül tálalás előtt forgatjuk össze a mustáros öntettel, hogy a zöldsaláták roppanósak maradjanak.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.