Spárgás narancssaláta

Spárgás narancssaláta recept
Hozzávalók
•  25 dkg spárga (idényen kívül konzerv is lehet)
• 
•  4 közepes nagyságú narancs
•  maréknyi magozott olajbogyó
az öntethez:
•  2-2.5 dl a spárga kihűlt főzőlevéből
•  1 narancs kifacsart leve
•  1-2 kiskanál citromlé
•  1 mokkáskanál só
•  egy kevés őrölt fehér bors
•  őrölt fahéj
•  1-2 evőkanál olívaolaj
a díszítéshez:
•  citromfű vagy mentalevél

Elkészítés módja

1. A spárga törzsét, a feje alatt kb. 1 centivel kezdve vékonyan lehántjuk, majd a szálakat kb. 2,5 centis darabokra aprítjuk. Ezután enyhén sózott, forrásban lévő vízben, éppen csak annyiban, amennyi ellepi, 3 perc alatt roppanósra főzzük, majd levében hűlni hagyjuk.

2. A narancsokat megmossuk, és kifilézzük, azaz egy vágódeszkán a héját úgy vágjuk le, hogy belső fehér bundája se maradjon rajta. Ezután egy tál fölött, ami lecsöpögő levét fölfogja, éles kiskéssel a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, és a filéket kiemeljük. Az öntethez valókat abban a tálban, ami fölött a narancsot filéztük, jól kikeverjük.

3. Az előkészített hozzávalókat szép üvegpoharakba rétegezzük a következő sorrendben: narancsfilé, magozott olajbogyó, spárga – a fejeket tegyük el a tetejére. Addig rétegezzük, míg tart a hozzávalókból.

4. Végül ízes öntetét úgy kanalazzuk rá, hogy a salátát legalább félig ellepje. Citromfűvel vagy mentalevéllel díszítve könnyű előételként kínáljuk.

A leírásban szereplő Spárgás narancssaláta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.