Spárgás narancssaláta

Elkészítés módja
1. A spárga törzsét, a feje alatt kb. 1 centivel kezdve vékonyan lehántjuk, majd a szálakat kb. 2,5 centis darabokra aprítjuk. Ezután enyhén sózott, forrásban lévő vízben, éppen csak annyiban, amennyi ellepi, 3 perc alatt roppanósra főzzük, majd levében hűlni hagyjuk.
2. A narancsokat megmossuk, és kifilézzük, azaz egy vágódeszkán a héját úgy vágjuk le, hogy belső fehér bundája se maradjon rajta. Ezután egy tál fölött, ami lecsöpögő levét fölfogja, éles kiskéssel a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, és a filéket kiemeljük. Az öntethez valókat abban a tálban, ami fölött a narancsot filéztük, jól kikeverjük.
3. Az előkészített hozzávalókat szép üvegpoharakba rétegezzük a következő sorrendben: narancsfilé, magozott olajbogyó, spárga – a fejeket tegyük el a tetejére. Addig rétegezzük, míg tart a hozzávalókból.
4. Végül ízes öntetét úgy kanalazzuk rá, hogy a salátát legalább félig ellepje. Citromfűvel vagy mentalevéllel díszítve könnyű előételként kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.