Forrázott saláta szalonnával

Elkészítés módja
1. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, elnegyedeljük, kitorzsázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük.
2. Az ecetet a visszamaradó zsiradékba öntjük, félrehúzzuk, majd a salátanegyedeket ebben a forró ecetes olajban megforgatjuk.
3. Tányérra rakjuk, megsózzuk, és a még forró töpörtyűvel megszórjuk. Az öntetként szolgáló
ecetes zsírt zúzott fokhagymával is fűszerezhetjük, a salátára pedig tálaláskor tejfölt is locsolhatunk.Forrázott saláta szalonnával recepthez fűződő történet, jótanács
Készülhet úgy is, hogy a salátát a szalonnazsíron átforgatjuk, és az ecetet csak tálaláskor locsoljuk rá. Ha a saláta öregebb, és levelei vastagabbak, akkor inkább úgy készítsük, hogy a hagyományos ecetes salátalevet fölforraljuk, a salátanegyedeket ezzel leforrázzuk, majd lecsöpögtetve rakjuk tányérra. A forró töpörtyűt zsírjával együtt rálocsoljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.