Tofus káposztasaláta

Elkészítés módja
1. A tofut kis kockákra vágjuk, és a szójamártással elkeverve 10-15 percig pácoljuk.
2. A káposztát megtisztítjuk, kitorzsázzuk, legyaluljuk, és besózva 10-15 percig állni hagyjuk. A szezámmagot zsiradék nélkül megpirítjuk. A póréhagymát tisztítás után vékonyan fölszeleteljük. A kétféle olajat a mustárral, az almaecettel meg a kefirrel összekeverjük.
3. Az előkészített hozzávalókat egy tálba szórjuk, és az olajos öntettel óvatos mozdulatokkal átforgatjuk.
Igazán jól hangzik az újragondolt változat. Kár, hogy fényképpel nincs még prezentálva. :)
Köszönöm az inspirációt, ma elkészítettem a salátát lila káposztából - ízletes reggeli lett belőle! Csupán annyit változtattam, hogy kihagytam az ecetet, és mivel szeretem a "madáreleséget", így a szezámmaghoz még napraforgó-, len- és tökmagot is tettem. Finom volt! ;)