Katalán rizssaláta

Elkészítés módja
1. A rizst megmossuk, majd bő, forrásban lévő vízbe szórjuk, Kissé megsózzuk, a babérlevéllel fűszerezzük, és közepes lángon puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
2. A konzerv zöldséget leszűrjük, lecsöpögtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk vékonyan fölkarikázzuk. A kicsumázott paprikát 1 centis kockákra vágjuk. Mindezeket a mazsolával és a nem túl vékonyan fölszeletelt mandulával együtt egy tálba rakjuk, és a rizst hozzáadjuk.
3. Az öntethez a mustárt, a mézet és a sót az ecetben simára keverjük, majd cseppenként az olajat is hozzáadjuk. Jól kikeverjük, azután a salátára locsoljuk és átforgatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.