Téli torta sok-sok fahéjjal

Elkészítés módja
1. 18 cm-es karikában piskótalapot sütünk, melynél a liszt mennyiségéből visszaveszünk 2 teáskanálnyit, helyette 1 teáskanál őrölt fahéj és 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék kerül.
2. A keményítőt kikeverjük simára a tejjel, hozzáadjuk a mézet és folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzzük, majd a még forró krémbe olvasztjuk a fehér csokoládét.
3. Kihűtjük.
4. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémmel összeforgatjuk, majd a végén hozzáadjuk a őrölt fahéjat és mézeskalács fűszerkeveréket.
5. A torta összeállítása: A piskótát két felé vágjuk, az alsóra szeletelünk vékonyan birsalmasajtot (ha nem áll rendelkezésünkre, természetesen elhagyható), erre tesszük a krém felét, lezárjuk a másik karika piskótával és a krém másik felét rusztikusan ráhúzgáljuk.
6. Teaszűrő segítségével megszórjuk a tetejét őrölt fahéjjal és mandula lapocskákkal.
Téli torta sok-sok fahéjjal recepthez fűződő történet, jótanács
Egy ízig-vérig téli ízvilágú tortát hozok most nektek, melyet decemberben kétszer is elkészítettem.
Először Gabriella napra leptem meg a két Gabi nevű kolléganőmet vele, majd ez került karácsonykor az ünnepi asztalra is.
Ha elolvassátok az alkotóelemeit, rájöttök miért is adtam ezt a nevet neki.
Húúú ez TUTI fincsi lehet!!! Nagyon szeretem a fahéjat!!!!! :)
szabályozható, nekem így volt jó:) Imádom a fahéjat tábor gyűlik:)
Köszönöm szépen a kedves hozzászólásaitokat.
Természetesen a hozzéadott fahéj ízlés szerint szabályo
Csatlakozom a fahájimádók táborához!
Klassz recept, és a végeredmény is látványos!
Ez nagyon szép! És fahéjból tényleg sosem elég :).
Fahéjból sosem elég! Na jó, ez kicsit túlzás, hisz jóból is megárt a sok, de én személy szerint fahéjmániás vagyok - rakom joghurtba, müzlibe, természetesen almás süteményekbe, de más gyümölcsösbe is, gyümölcssalátába... és még sorolhatnám. :)
Ez a torta meg tényleg az élvezetek halmozása! Nem "csak" hogy fahéj van benne, de mézeskalács fűszerkeverék, méz meg fehércsoki is... Nyamiii! Ettől már csak az lenne "brutálisabb", ha még karamellszósz is lenne a tetejére csurgatva. :D
Voááá, étvágygerjesztés a javából! Gratula! :D