Tárkonyos csirkeraguleves
Elkészítés módja
1. A zöldségeket és hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk és a csirke mellet kockára vágjuk.
2. Az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, egy teáskanál tárkonyt és megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Átforgatjuk, majd következik a kockára vágott csirkemell. Fehéredésig tovább pároljuk.
4. Végezetül hozzáadjuk a zöldségeket és együtt jól összepároljuk. Majd ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal.
5. 1,5 l vízzel felengedjük, beletesszük a levesbe a paradicsomot, a paprikát és a zellerlevelet. Az aprított petrezselyemzöldet és lassú tűzön készre főzzük.
6. Amíg fő a levesünk elkészítjük a túrós galuskát. A felvert tojásba bele tesszük a lisztet, a túrót, csipet sót, összedolgozzuk, de nem nagyon mert akkor kemény lesz a galuskánk. Ha majdnem megfőtt a leves, beleszaggatjuk a galuskákat. Ha feljön a leves tetejére, akkor megfőttek, ekkor behabarjuk a levest.
7. A tejfölt, a tejszínt, 1 teáskanál tárkonnyal és 1 evőkanál keményítővel simára keverjük, majd a leves levéből veszünk ki és ezzel is elkeverjük. Így nem lesz csomós a leves. Egy gyors mozdulattal beleöntjük a forrásban lévő levesbe a habarást. Ha újra felforrt, akkor kész a finom tárkonyos csirkeraguleves túrós galuskával.
8. Tálalásnál citromot kínálunk, ha valakinek nem elég pikáns a leves.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.