Tárkonyos csirkeragu leves

Elkészítés módja
1. A húst kockákra vágjuk, edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön főzni kezdjük.
2. Időnként leszedjük a habját.
3. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és karikákra vágjuk.
4. A hagymát felaprítjuk.
5. Amikor a hús leve már tiszta, nem habzik, hozzáadjuk a hagymát, az összevagdalt zöldségeket, az összevágott gombát, a borsót, babérlevelet, paprikát, paradicsomot, borsot és ízlés szerint sót.
6. Lassan főzzük, kb. 35 percig.
7. Ha már minden puha benne, akkor a vajból és a lisztből rántást készítünk, a leveshez adjuk, főzzük pár percig, majd hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk.
8. Hozzáadjuk a tárkonyt, a felaprított petrezselymet, 2-3 percig rotyogatjuk és kész (a zöldfűszereket általában az ételekhez csak az utolsó pár percben adjuk, mert főzés közben elveszítik az aromájukat).
Kedves epertündér!
Gratulálunk, receptjét kiemeltük a Facebook oldalunkon!