Húsleves töltött csirkéből
Elkészítés módja
1. A zsemlét hideg tejbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk és egy tálba morzsoljuk. A vöröshagyma felét apróra vágjuk, az olajon a finomra aprított petrezselyemmel és az elkapart májjal együtt megpirítjuk. A zsemléhez adjuk, a tojásokkal összedolgozzuk.
2. A csirkét megmossuk, leszárogatjuk, majd a bőrét a mellén és a combjain ujjainkkal fellazítjuk. Ide kerül a töltelék. Ezután a bőrt 1-2 helyen a húshoz rögzítjük, nehogy a töltelék kifolyjon belőle. Ezután a szárnyast megsózzuk, megborsozzuk, majd egy fazékba tesszük.
3. Kb.2 liter vizet öntünk rá, nagy lángon fölforraljuk. Közben a töltött csirkét óvatosan, fakanállal egyszer-kétszer emeljük meg, mert a főzés elején az edény aljára tapadhatnak! Ha forr, kis lángra állítjuk, megsózzuk, az egész borsot beleszórjuk. A maradék hagymát héjastól, a fokhagymát félbe vágba adjuk hozzá. A paradicsompürével és a Piros Arannyal ízesítjük.
4. A megtisztított és földarabolt zöldséget hozzáadjuk, szűk 1 óra alatt az egészet megfőzzük. Ezután a levest leszűrjük.
5. A leszűrt levest a főtt zöldségekkel és a külön kifőzött cérnametélttel tálaljuk. A töltött csirkét nagy adag salátával kínáljuk, de nagyétkűek burgonyapürével, az ínyencek remulade-mártással is kiegészíthetik a tálalást.
Húsleves töltött csirkéből recepthez fűződő történet, jótanács
A puha töltött csirkét elnegyedelve sütőben kissé megpiríthatjuk tálalás előtt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.