Húsleves töltött csirkéből

Húsleves töltött csirkéből recept
Hozzávalók
•  2 szikkadt zsemle
•  tej a zsemle áztatásához
•  1 kisebb vöröshagyma
•  2 evőkanál olaj
•  fél csokor petrezselyem
•  2 csirkemáj
•  2 tojás
• 
•  őrölt fekete bors
•  majoránna
•  1 konyhakész kb. 1.2 kg-os csirke
•  egész fekete bors
•  1-2 gerezd fokhagyma
•  1-1 mokkáskanál paradicsompüré és csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  50 dkg leveszöldség (sárgarépa- petrezselyemgyökér és zeller)
•  kis darab karalábé és kelkáposzta
•  15 dkg cérnametélt

Elkészítés módja

1. A zsemlét hideg tejbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk és egy tálba morzsoljuk. A vöröshagyma felét apróra vágjuk, az olajon a finomra aprított petrezselyemmel és az elkapart májjal együtt megpirítjuk. A zsemléhez adjuk, a tojásokkal összedolgozzuk.

2. A csirkét megmossuk, leszárogatjuk, majd a bőrét a mellén és a combjain ujjainkkal fellazítjuk. Ide kerül a töltelék. Ezután a bőrt 1-2 helyen a húshoz rögzítjük, nehogy a töltelék kifolyjon belőle. Ezután a szárnyast megsózzuk, megborsozzuk, majd egy fazékba tesszük.

3. Kb.2 liter vizet öntünk rá, nagy lángon fölforraljuk. Közben a töltött csirkét óvatosan, fakanállal egyszer-kétszer emeljük meg, mert a főzés elején az edény aljára tapadhatnak! Ha forr, kis lángra állítjuk, megsózzuk, az egész borsot beleszórjuk. A maradék hagymát héjastól, a fokhagymát félbe vágba adjuk hozzá. A paradicsompürével és a Piros Arannyal ízesítjük.

4. A megtisztított és földarabolt zöldséget hozzáadjuk, szűk 1 óra alatt az egészet megfőzzük. Ezután a levest leszűrjük.

5. A leszűrt levest a főtt zöldségekkel és a külön kifőzött cérnametélttel tálaljuk. A töltött csirkét nagy adag salátával kínáljuk, de nagyétkűek burgonyapürével, az ínyencek remulade-mártással is kiegészíthetik a tálalást.

Húsleves töltött csirkéből recepthez fűződő történet, jótanács

A puha töltött csirkét elnegyedelve sütőben kissé megpiríthatjuk tálalás előtt.

A leírásban szereplő Húsleves töltött csirkéből recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (húsleves, leves, töltött csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.