Magyaros gombaleves

Elkészítés módja
1. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. A répát ugyancsak megtisztítjuk, majd kis kockákra aprítjuk.
2. Egy lábasban az olajon a hagymát 2-3 perc alatt üvegesre sütjük, azután a gombát és a répát hozzáadva pár percig tovább pirítjuk. Az ételízesítőt beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd először a liszttel, azután a pirospaprikával meghintjük.
3. Jól elkeverjük, kb. 1 liter vízzel fölöntjük, és addig főzzük, amíg az összes zöldség teljesen meg nem puhul. Ez maximum 20 perc. Tartalmasabb a leves, ha apró galuskákat is szaggatunk bele.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.