Szűzpecsenye Mytton módra

Elkészítés módja
1. Vegyünk egy 20 cm-es átmérőjű kerek, kúpos jénai tálat és kenjük ki vajjal, majd a baconnal béleljük ki.
2. A szűzpecsenyét a hártyától való tisztítás után 2cm-es darabokra vágjuk fel és nyomkodjuk meg egy kicsit a tenyerünkkel.
3. Kevés vajon süssük elő, sózzuk borsozzuk és ezután rakjuk alulra a szalonnára, tegyünk rá vajat.
4. A legjobb a vajat előre feldarabolni még hidegen. (Fűszervajat készen lehet kapni, de készíteni is lehet.)
5. Szórjunk rá 3-4 db zsályalevelet, majd a hús következik, majd ismét fűszeres vaj, szalonna és hús, majd zsálya és végül fedjük le szalonnával.
6. Ezt addig tegyük, amíg meg nem telik a tálunk.
7. Locsoljuk meg a borral és tegyük fóliával letakarva a hideg sütőbe, majd süssük 160 fokon 1 órát.
8. Ekkor vegyük le a fóliát és még 20 percig süssük 180 fokon. Nagyon ne pirítsuk meg.
9. Vegyük ki a sütőből, majd takarjuk vissza a fóliával és ha kihűlt, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
10. Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, borítsuk egy tálra, díszítsük és szeleteljük fel úgy, mint egy tortát tortát.
Szűzpecsenye Mytton módra recepthez fűződő történet, jótanács
Ez egy angol hideg előétel, melynek a fűszerezése nagyon egyszerű, és gyorsan elkészíthető karácsonykor. Nálunk már szinte hagyomány, mert pár éve ezt készítem. A két angol duci hölgytől tanultam.
Nagyon guszta:)