Szűzpecsenye kapribogyóval

Elkészítés módja
1. A húst hártyáitól megtisztítjuk, majd kb. 1 cm-es vastagságúra szeleteljük.
2. Kézzel vagy klopfolóval kissé kiveregetjük, majd a fűszersóval bedörzsöljük és fél órát állni hagyjuk.
3. Közben a hagymát tisztítás után felkockázzuk és az olajon megpirítjuk, majd a füstölt tarját csíkokra vágva hozzákeverjük és együtt pirítjuk tovább.
4. A húsokat megszórjuk liszttel, majd a pirított hagymára tesszük.
5. Átforgatjuk többször, majd vízzel felöntjük.
6. A paprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, paradicsomot felkockázzuk és a félig kész húsra halmozzuk, végül mustárral ízesítjük.
7. Lassú tűzön fóliával letakarva puhára főzzük.
8. A szépen világosra pirult húsra öntjük a lecsepegtetett száras kapribogyót és pár perces rotyogtatás után tálalhatjuk is párolt rizzsel.
9. Utána sózni szükségtelen, mert a fűszersótól és a füstölt hústól eléggé sós lesz.
Szűzpecsenye kapribogyóval recepthez fűződő történet, jótanács
Egy kis mediterrán beűtéssel csodás lett a főfogásos ebédem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.