Székelykáposzta bográcsban

Elkészítés módja
1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre párolom.
2. A húst megmosom és szárazra törlöm, majd hozzáadom a megpárolt hagymához.
3. A húst a hagymával fehéredésig pirítom. Sózom és hozzáadom a köményt. Megszórom a az őrölt pirospaprikával, megkeverem és hozzáadom a savanyú káposztát. Ismét megkeverem, hogy a pirospaprika nehogy megégjen. A sózásnál ügyelek arra, hogy a káposztánk mennyire volt sós.
4. Amikor a hús és a káposzta kellően puhára főtt, azonnal tálalom.
Friss kenyeret kínálok mellé.Székelykáposzta bográcsban recepthez fűződő történet, jótanács
Ha valaki kedveli, akkor ételízesítőt is adhat hozzá. Egy biztos, a bográcsban készült étel egy egészen más ízvilág. Én nem szoktam a káposztát kimosni, mert inkább annak megfelelően sózok, viszont kedvelem a savanyú ízvilágot.
Köszi, ahogy elnéztem fogyott ez mindkét módban.
Én is tejföllel szeretem, de nem nyávognék egy bográcsos mellett tejföl nélkül sem! :)
Köszönjük a dicséretet, igazán finom volt. Voltunk úgy nyolcan és való igaz többen ették tejföllel mint nem.
Imádom a székely káposztát. Nagyon gusztusos:) Bográcsban készültet még nem ettem.
Tejföllel is nagyon finom.