Szalalkális, babapiskótás krémes
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom.
2. Két cipót formálok.
3. Tepsi nagyságúra nyújtom, majd vajazott tepsi hátán megsütöm.
4. A tejből, cukrokból, lisztből, tojássárgákból sűrű pépet főzök.
5. Kihűtöm.
6. A margarint kihabosítom, majd a kihűlt főzött krémmel jó habosra kikeverem.
7. Az alsó lapot vékonyan lekenem lekvárral és kirakom babapiskótával.
8. A babapiskótákat egy kenőtoll segítségével lekenem a rumos tejjel.
9. A krémet ráöntöm, majd elsimítom.
10. Befedem a másik lappal.
11. A máz hozzávalóit gőz felett felverem.
12. A süti tetejére kenem.
13. Egy késsel kissé megcirókálom a tetejét.
Szalalkális, babapiskótás krémes recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon régi, édesanyám receptje volt.
Köszönöm szépen Szabina.
Nagyon finom lehet, gusztusos!
Köszönöm szépen manócska.
Nagyon szép süti.
Köszönöm szépen Zsuzsa.
Nagyon finom sütemény.
Nagyon jól néz ki,és finom a sütid.Szépre sikerült.