Szalagos farsangi fánk
Elkészítés módja
1. Először felfuttatom az élesztőt kevés cukros tejben!
2. A maradék tejből és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok - az olvasztott vajat a legvégén teszem hozzá.
3. Kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom!
4. Kezemmel ujjnyi vastagra lapogatom.
5. Fánkszaggatóval szaggatom.
6. Letakarom, és fél órát kelesztem.
7. Olajat (1 l) melegítek egy lábosban.
8. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső fele kerüljön az olajba először, az ujjammal benyomom a közepét.
9. Fedővel letakarom és másfél percig sütöm, majd megfordítom és fedő nélkül ugyanannyit sütöm.
10. Tálalom egy jó kis otthoni sárgabarack lekvárral!
Szalagos farsangi fánk recepthez fűződő történet, jótanács
A sütéskor az olajnak nem forrónak, hanem melegnek kell lenni, mert csak megég kívülről, és nem sül át!
Villanytűzhelynél felére vissza kell venni a fokot, ha felmelegszik az olaj!
Nagyon szépek a fánkok!! :)
Azt hiszem ma meg is sütöm.Nagyon guszta.