Sültpaprika-krémleves csípős ananásszal

Elkészítés módja
1. A sült kápia vékony, celofánszerű bőrét még melegen lefejtjük a paprika húsáról.
2. A leves betétjéhez való ananászt meghámozzuk, torzsáját kivágjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A jól megmosott zöldcitrom kifacsart levével és a finomra aprított csilipaprikával vagy Erős Pistával összekeverjük. Letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen.
3. A sült paprika húsát fölaprítjuk, majd a levessel pürévé keverjük. Kevergetve szoba-hőmérsékletűre melegítjük. Ha kell, utánasózzuk.
4. Tálaláskor a fűszeres ananászt 4 leveses tányérban elosztjuk, és az éppen csak meleg levest rámerjük. Azonnal tálaljuk.
Sültpaprika-krémleves csípős ananásszal recepthez fűződő történet, jótanács
Az ananásszal együtt 8-12 tisztított főtt rákfarkat is bepácolhatunk.
Hölgyeim, megkóstolni és megszeretni!
Kicsit nekem is tátva maradt a szám. De csak az ananászon lepődtem meg.
Ezt nevezem én nem mindennapi kombinációnak! Az már biztos, hogy nem egy tipikus, házias, magyaros étel. :) Bár lehet, hogy csak én nem vagyok hozzá elég bevállalós, hihi.