Sült oldalas párolt savanyúsággal, burgonyapürével

Sült oldalas párolt savanyúsággal, burgonyapürével recept
Hozzávalók
•  1.5 kg oldalas
• 
•  3-4 gerezd fokhagyma
•  őrölt bors
•  1 teáskanál pirospaprika
•  3 evőkanál étolaj
A sütéshez:
•  3 evőkanál sertészsír
•  1 dl víz
A párolt savanyúsághoz :
•  1 evőkanál étolaj
•  60 dkg vegyes savanyúság
•  1 db cékla
•  2 evőkanál étolaj
•  bors
•  kömény
• 
A körethez:
•  1 kg burgonya
•  1.5 dl tej
•  1 evőkanál vaj

Elkészítés módja

1. A húst 2 bordánként felvágjuk, megmossuk, majd ízlés szerint sózzuk, borssal meghintjük.

2. Egy nagyobb lábas aljára lerakjuk a húsdarabokat, a zsírt rátesszük és 1 dl vizet öntünk rá. Fedő alatt elkezdjük sütni.

3. Sütés közben a húst megforgatjuk és az elpárolgott vizet pótoljuk. Fél időben a zúzott fokhagymát rászórjuk.

4. A sülés végén egy tepsibe átrakjuk a húsdarabokat. Az étolajat a paprikával elkeverjük és az oldalas tetejét egy kenő toll segítségével lekenjük.

5. 200 fokra előmelegített sütőben még 15 percig sütjük.

6. A vegyes savanyúságot vízzel egy kissé leöblítjük. Egy evőkanál étolajat a lábasba teszünk, rá a savanyúságot és egy darab céklát reszelünk rá. Borssal, sóval, köménnyel ízesítjük és pár perc alatt megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, közepes darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, áttörjük és tejjel, vajjal pürésítjük.

A leírásban szereplő Sült oldalas párolt savanyúsággal, burgonyapürével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sült oldalas, oldalas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több oldalas recept
Még több oldalas recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.