Sült oldalas párolt savanyúsággal, burgonyapürével

Elkészítés módja
1. A húst 2 bordánként felvágjuk, megmossuk, majd ízlés szerint sózzuk, borssal meghintjük.
2. Egy nagyobb lábas aljára lerakjuk a húsdarabokat, a zsírt rátesszük és 1 dl vizet öntünk rá. Fedő alatt elkezdjük sütni.
3. Sütés közben a húst megforgatjuk és az elpárolgott vizet pótoljuk. Fél időben a zúzott fokhagymát rászórjuk.
4. A sülés végén egy tepsibe átrakjuk a húsdarabokat. Az étolajat a paprikával elkeverjük és az oldalas tetejét egy kenő toll segítségével lekenjük.
5. 200 fokra előmelegített sütőben még 15 percig sütjük.
6. A vegyes savanyúságot vízzel egy kissé leöblítjük. Egy evőkanál étolajat a lábasba teszünk, rá a savanyúságot és egy darab céklát reszelünk rá. Borssal, sóval, köménnyel ízesítjük és pár perc alatt megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, közepes darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, áttörjük és tejjel, vajjal pürésítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.