Makói szűzérmék
Elkészítés módja
1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd 12 érmére, azaz szeletre vágjuk. Egyenként enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
2. Egy serpenyőben a megforrósított olajon nagy lángon az érmék mindkét oldalát 1,5-1,5 perc alatt pirosasra sütjük úgy, hogy belül félig nyersek maradjanak.
3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a mustárral összekeverjük. A tojásból meg a tejszínből, csipetnyi sóval, vízgőz fölött habart tojást készítünk.
4. A félig sült húst tepsibe, egymás mellé fektetjük, és a Piros Arannyal, majd a hagymás mustárral megkenjük. A habart tojást evőkanállal a tetejére szaggatjuk, és forró sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.
5. Közben a hús sütésénél visszamaradó olajat a paradicsompürével, a liszttel, a vízzel, egy csipetnyi sóval ízesítve összefőzzük – kerülhet bele csipetnyi őrölt kömény és őrölt bors is. Tálaláskor a húst ezzel a pecsenyelével körülöntjük. Burgonyapüré vagy zöldsaláta illik köretnek hozzá.
Makói szűzérmék recepthez fűződő történet, jótanács
Csirke-, vagy pulykamellet, illetve borjúcombot, vagy karajt is készíthetünk ugyanígy.
Ez NAGYON finom!