Debreceni szelet

Elkészítés módja
1. A hússzeleteket kissé kiverjük. Inas részeit, széleit bevagdossuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk és az olajban hirtelen mindkét oldalát megsütjük, majd félretesszük.
2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a megtisztított, fölaprított vöröshagymával együtt a hús visszamaradó zsírjában megpirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet (kb. 1 decit) aláöntünk és beledobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot; utóbbi héját természetesen előbb le kell húzni. Megborsozzuk, a húst belerakjuk, kis lángon, lefödve kb. 20 perc alatt vaj puhára pároljuk. Akkor jó, ha a leve sűrű.
3. Köretnek sült krumpli illik hozzá.
Debreceni szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Ha marad a pecsenyéből, az ritka szerencse, mert hidegen is kiváló.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.