Sült oldalas krémes burgonyapürével

Elkészítés módja
1. Daraboljuk fel az oldalast a csontok mentén és sózzuk be.
2. Tegyük tepsibe a fokhagymával, a kakukkfűvel, egy kevés vízzel és a kacsazsírral együtt és fedjük le alufóliával.
3. Süssük addig185 fokos sütőben, amíg teljesen meg nem puhul. (Ez körülbelül 1 óra.)
4. Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk nagyjából egyforma darabokra, majd tegyük fel főni sós, hideg vízben.
5. Amikor a burgonya puhára főtt, melegítsük össze a tejszínt a vajjal, majd ebbe a keverékbe törjük bele az alaposan lecsöpögtetett krumplit.
6. Folyamatosan melegítve keverjük habosra egy habverővel.
7. A megpuhult oldalasról távolítsuk el a kakukkfüvet.
8. A fokhagymát óvatosan nyomjuk ki a héjából és pirítsunk rá a sütő grillfokozatán.
9. A csemegeuborkát vágjuk vékony csíkokra, a petrezselyem leveleit csipkedjük le, a snidlinget pedig vágjuk 3-4 cm-es darabokra.
10. A burgonyapürét kör alakban terítsük egy tányérra és egy kanál segítségével formázzuk hullámosra a tetejét.
11. A húst csontozzuk ki, majd halmozzuk a püré közepére.
12. Végül rendezzük el a tetején az uborkát, és a zöldfűszereket és a káposztával töltött, ecetes cseresznyepaprikát.
Sült oldalas krémes burgonyapürével recepthez fűződő történet, jótanács
Ünnepekre egy nemigazán kifinomult, de mégis magyaros jellegű étel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.