Spéci rakott káposzta

Spéci rakott káposzta recept
Hozzávalók
•  1 kg savanyú káposzta
•  8 evőkanál olaj
•  1 kiskanál kristálycukor
•  2 dl (20 dkg) fényezetlen „A” rizs
• 
•  fél fej vöröshagyma
•  60 dkg pulykacombfilé (sertéscomb vagy lapocka is lehet)
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  4 főtt tojás
•  25 dkg főtt füstölt pulykacomb (főtt füstölt tarja is lehet)
•  6-8 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
•  5 dl tejföl

Elkészítés módja

1. Ha a savanyú káposztát túl savanyúnak találnánk, kissé kimossuk. Egy lábasban az olaj felét kissé megforrósítjuk, a káposztát beledobjuk. A cukorral ízesítjük, majd lefödve, kis lángon kb. 40 perc alatt szinte teljesen puhára pároljuk, közben többször megkeverjük.

2. Az átválogatott rizst 4 deci forrásban lévő, 1 mokkáskanál sóval ízesített vízbe szórjuk. Lefödve, kis lángon addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Ekkor a tűzről lehúzzuk, a fedele alá egy duplán hajtogatott konyharuhát teszünk, és a rizst így, a saját gőzében hagyjuk teljesen megpuhulni.

3. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a maradék olajon megfonnyasztjuk. A ledarált pulykahúst rádobjuk, kevergetve megpirítjuk. 1 kiskanál sóval ízesítjük, a borssal és a pirospaprikával fűszerezzük. A főtt tojást karikákra, a füstölt húst vékony csíkokra vágjuk.

4. A szalonnaszeleteket egy tűzálló tál aljára terítjük. A káposzta egyharmadát egyenletesen ráhalmozzuk. Egy kevés tejföllel meglocsoljuk, majd a tojáskarikákat és a füstölt húst rárétegezzük. Tejföllel ismét meglocsoljuk, amire egyharmadnyi káposzta kerül. A fűszeres darált húst a puha rizzsel összekeverjük, a káposztára simítjuk. Ismét tejföl következik, a maradék káposztával befedjük, végül a maradék tejföllel megkenegetjük. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) bő 1 órán át sütjük.

A leírásban szereplő Spéci rakott káposzta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rakott káposzta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.