Spárgakrémleves

Spárgakrémleves recept
Hozzávalók
•  1 kg zsenge fehér spárga
•  2-3 db lisztes burgonya (kb. 25 dkg)
•  5 dkg vaj
•  0.5 l tej
•  0.5 l víz
•  1 dl főzőtejszín
•  1 dundi gerezd fokhagyma
•  1 db nagyobbacska babérlevél
•  1-2 ág friss rozmaringlevél
•  1 db kisebb citrom frissen facsart leve
•  1 mokkáskanál cukor
•  só ízlés szerint
•  bors ízlés szerint
•  4-5 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés módja

1. A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra daraboljuk.

2. A spárgák fás végeit letörjük, a csúcsától a szárvégekig meghámozzuk és nagyjából 1,5-2 cm darabokra vagdossuk.

3. A fokhagyma héját eltávolítjuk, széles pengéjű késsel ellapítjuk.

4. Egy fazékban felhevítjük a vajat, rádobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, majd ügyelve arra, hogy oda ne égjen, kissé megpirítjuk.

5. Hozzáadjuk a burgonyakockákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és főzni kezdjük. 3-4 perc elteltével hozzáadjuk a cukrot, majd a spárgadarabokat, a finomra aprított rozmaringleveleket és felöntjük a tejjel.

6. Ha szükséges, némi vizet is önthetünk rá, hogy kényelmesen ellepje a folyadék a zöldségeket.

7. Nagyjából 10-12 perc alatt minden megpuhul, ekkor felöntjük a tejszínnel és egyet forralunk rajta.

8. A babérlevelet eltávolítjuk, a citromlevet, valamint 2 evőkanál tökmagolajat hozzáadjuk.

9. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

10. Tálaláskor a maradék olajjal megpettyezve kínáljuk.

Spárgakrémleves recepthez fűződő történet, jótanács

A spárgát lehetőség szerint frissen dolgozzuk is fel, hűtőszekrényben maximum 2-3 napot tároljuk, lehetőség szerint kissé nedves papírba csavarva a végeit. A spárga remekül tűri a mélyhűtést, így szezonban érdemes akár nagyobb mennyiségre szert tenni, majd tisztítva, esetleg kissé blansírozva lefagyasztani (akár 6-8 hónapon át is tárolhatjuk).

A leírásban szereplő Spárgakrémleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, spárgakrémleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Spárgakrémleves recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #6062 2013. 06. 09. 17:30 Válasz

    Nagyon gusztusos leves.
    Gratulálok:Edit.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Spárgakrémleves recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #6062 2013. 06. 09. 17:30 Válasz

    Nagyon gusztusos leves.
    Gratulálok:Edit.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.