Spagetti norma módra

Elkészítés módja
1. A padlizsánt megmosom, kis kockákra darabolom, majd megsózom és egy órát hagyom állni benne.
2. A paradicsomot megmosom és kis kockákra aprítom.
3. Egy kanál olajon és egy kiskanál vízben kb. 15-20 percig főzöm, hozzáadom a sót, borsot, aprított fokhagymát, friss vágott bazsalikomot, egyszer-kétszer átkever és leveszem a tűzről.
4. A kockára vágott, sózott padlizsánt megmosom és 2 evőkanál olajon megpirítom.
5. A tésztát forró sós olajos vízben kifőzöm.
6. A tésztát összekeverem a túróval, paradicsommal és a padlizsánnal, majd azon melegében tálalom.
Azért kell sózni és lemosni,hogy a kesernyés levét kiadja
Nem értem,miért kell sózni.meg mosni a padlizsánt.Szerintem értékes vitaminokat veszítünk el.