Sonkás-kolbászos háromszög

Sonkás-kolbászos háromszög recept
Hozzávalók
•  5 dkg élesztő
•  5 dl tej
•  1 kanál cukor
•  80 dkg liszt
•  2 csapott evőkanál cukor
•  1/2 dl olaj
A töltelékhez:
•  25 dkg füstölt kolbász
•  25 dkg nyers füstölt sonka
•  1 nagy fej hagyma
•  1 kis doboz tejföl
•  15 dkg reszelt sajt
•  5 dkg olvasztott vaj a tészta kenéshez
•  1 tojás a tetejére
•  szezámmag

Elkészítés módja

1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk a langyos tejben felfuttatott élesztővel és duplájára kelesztjük.

2. A hagymát, sonkát, kolbászt apró kockákra vágjuk vagy ledaráljuk.

3. A hagymát pici olajon megfuttatjuk, rá dobjuk a sonkát, kolbászt, összesütjük, majd a tejföllel elkeverjük.

4. A tésztát 4 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, a tölteléket elterítjük rajta, erre szórjuk a reszelt sajtot, feltekerjük és háromszög alakban felvágjuk.

5. Megkenjük a tetejét felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.

6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Sonkás-kolbászos háromszög recepthez fűződő történet, jótanács

Ez az a recept, amit igazából számtalan dologgal lehet tölteni. Képzeletünk szabhat csak határt.

A leírásban szereplő Sonkás-kolbászos háromszög recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sonkás-kolbászos háromszög recept - 14 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #5490 2013. 05. 23. 21:17 Válasz

    ugyanez plusz gmail

  2. epertündér
    epertündér #5489 2013. 05. 23. 21:14 Válasz

    Nem !Fertődön lesz egy Júliusban Esterházy kastélyban ! Esetleg egy facebookos elérhetőség ?Könnyebb kommunikálni ! :D

  3. t.variam
    t.variam #5484 2013. 05. 23. 20:55 Válasz

    Csak nem Nagyszakácsiba mész versenyezni? Egyszer írtam róla, de nagyon régen. Konkrétan ilyen könyvet most nem tudok, de ha látok valamit, szólok.

  4. epertündér
    epertündér #5483 2013. 05. 23. 20:41 Válasz

    Nem tudsz egy jó reneszánsz étel szakácskönyvet ?Mert pár hét múlva egy reneszánsz főző versenyre kell mennem ,reneszánsz ételeket kel készítenem ! :D

  5. t.variam
    t.variam #5482 2013. 05. 23. 20:35 Válasz

    Javarészt irodalmat Legutóbb irodalmi szakácskönyvet.

  6. epertündér
    epertündér #5480 2013. 05. 23. 20:27 Válasz

    Általában igyekszem odafigyelni a leírásra de még új nekem ez a sütés főzés meg recept össze írás ,mert néha csak a végén jut eszembe nem írtam le mit tettem bele és mit csináltam ! :D Javarészt mit is kritizálsz ?:D

  7. t.variam
    t.variam #5479 2013. 05. 23. 20:14 Válasz

    Amúgy, láttam ilyen feltekerős-háromszöges megoldást, de most ez nem jutott eszembe. Biztos a négy lap miatt gondoltam arra, hogy egymásra rakod.

  8. t.variam
    t.variam #5478 2013. 05. 23. 20:04 Válasz

    Oké, kritikus vagyok. Odafigyelek a részletekre. :)

  9. epertündér
    epertündér #5476 2013. 05. 23. 20:01 Válasz

    Szólj nyugodtan ha bárhol bármi lemaradt és javítom !

  10. epertündér
    epertündér #5475 2013. 05. 23. 20:01 Válasz

    Elnézést kérek,eztán odafigyelek !Javítottam !Tésztát fel kell tekerni és úgy fel vagdalni !

  11. t.variam
    t.variam #5473 2013. 05. 23. 19:07 Válasz

    Nagyon jó receptjeid vannak, de időnként lehagyod a munkálatok utolsó fázisát. Jelen esetben arra következtetek, hogy 2-2 tésztát egymásra raksz a végén. Jól gondolom?

  12. cherryka
    cherryka #5468 2013. 05. 23. 14:17 Válasz

    Ugyan, van még a tarsolyomban más is. ;) Ezt majd előhúzom a legközelebb.
    Fel a fejjel, holnap is van nap! :) (Nincs annyi nap az évben, amennyi alatt ezt a sok-sok klassz receptet ki lehetne próbálni, hihi.)

  13. epertündér
    epertündér #5465 2013. 05. 23. 13:43 Válasz

    Bocsánat ! :D Elsőre egy levet akartam,de aztán rájöttem túlléptem a napi keretet ! :D

  14. cherryka
    cherryka #5464 2013. 05. 23. 13:36 Válasz

    Telepátia! :) Épp egy hasonló receptet készültem feltölteni, de akkor majd kicsit később teszem, hogy változatosabbak legyenek az egymást követő receptek. Igazán mutatósak ezek a háromszögek. Így legalább belelátni, mit rejt a nassolnivaló. :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sonkás-kolbászos háromszög recept - 14 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #5490 2013. 05. 23. 21:17 Válasz

    ugyanez plusz gmail

  2. epertündér
    epertündér #5489 2013. 05. 23. 21:14 Válasz

    Nem !Fertődön lesz egy Júliusban Esterházy kastélyban ! Esetleg egy facebookos elérhetőség ?Könnyebb kommunikálni ! :D

  3. t.variam
    t.variam #5484 2013. 05. 23. 20:55 Válasz

    Csak nem Nagyszakácsiba mész versenyezni? Egyszer írtam róla, de nagyon régen. Konkrétan ilyen könyvet most nem tudok, de ha látok valamit, szólok.

  4. epertündér
    epertündér #5483 2013. 05. 23. 20:41 Válasz

    Nem tudsz egy jó reneszánsz étel szakácskönyvet ?Mert pár hét múlva egy reneszánsz főző versenyre kell mennem ,reneszánsz ételeket kel készítenem ! :D

  5. t.variam
    t.variam #5482 2013. 05. 23. 20:35 Válasz

    Javarészt irodalmat Legutóbb irodalmi szakácskönyvet.

  6. epertündér
    epertündér #5480 2013. 05. 23. 20:27 Válasz

    Általában igyekszem odafigyelni a leírásra de még új nekem ez a sütés főzés meg recept össze írás ,mert néha csak a végén jut eszembe nem írtam le mit tettem bele és mit csináltam ! :D Javarészt mit is kritizálsz ?:D

  7. t.variam
    t.variam #5479 2013. 05. 23. 20:14 Válasz

    Amúgy, láttam ilyen feltekerős-háromszöges megoldást, de most ez nem jutott eszembe. Biztos a négy lap miatt gondoltam arra, hogy egymásra rakod.

  8. t.variam
    t.variam #5478 2013. 05. 23. 20:04 Válasz

    Oké, kritikus vagyok. Odafigyelek a részletekre. :)

  9. epertündér
    epertündér #5476 2013. 05. 23. 20:01 Válasz

    Szólj nyugodtan ha bárhol bármi lemaradt és javítom !

  10. epertündér
    epertündér #5475 2013. 05. 23. 20:01 Válasz

    Elnézést kérek,eztán odafigyelek !Javítottam !Tésztát fel kell tekerni és úgy fel vagdalni !

  11. t.variam
    t.variam #5473 2013. 05. 23. 19:07 Válasz

    Nagyon jó receptjeid vannak, de időnként lehagyod a munkálatok utolsó fázisát. Jelen esetben arra következtetek, hogy 2-2 tésztát egymásra raksz a végén. Jól gondolom?

  12. cherryka
    cherryka #5468 2013. 05. 23. 14:17 Válasz

    Ugyan, van még a tarsolyomban más is. ;) Ezt majd előhúzom a legközelebb.
    Fel a fejjel, holnap is van nap! :) (Nincs annyi nap az évben, amennyi alatt ezt a sok-sok klassz receptet ki lehetne próbálni, hihi.)

  13. epertündér
    epertündér #5465 2013. 05. 23. 13:43 Válasz

    Bocsánat ! :D Elsőre egy levet akartam,de aztán rájöttem túlléptem a napi keretet ! :D

  14. cherryka
    cherryka #5464 2013. 05. 23. 13:36 Válasz

    Telepátia! :) Épp egy hasonló receptet készültem feltölteni, de akkor majd kicsit később teszem, hogy változatosabbak legyenek az egymást követő receptek. Igazán mutatósak ezek a háromszögek. Így legalább belelátni, mit rejt a nassolnivaló. :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.