Sonkás-gombás töltött csirkemell

Elkészítés módja
1. A csirkemellek ducibb oldalán a húst lapjában fölszúrjuk, és a kés hegyét ide-oda mozgatva (esetleg az ujjunkkal) a szeletek belsejét kissé kitágítjuk, hogy legyen helye a tölteléknek.
2. A gombát megtisztítjuk, és a sonkával együtt apróra vágjuk. 1-2 evőkanál olajat egy serpenyőben megforrósítunk, és a gombás sonkavagdalékot 2-3 perc alatt kevergetve megfuttatjuk rajta. A zúzott fokhagymával ízesítjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a mellek „zsebébe” töltjük. A húst kívül is megsózzuk, megborsozzuk. Mindegyiket körbetekerjük 2-2 szalonnaszelettel úgy, hogy a nyílásukat is takarja, így nem folyik ki belőle a töltelék.
3. Egy tepsibe rakjuk, a maradék olajjal megkenjük, és előmelegített sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Nagy adag joghurtos zöld-
salátával, esetleg rizibizivel kínáljuk.Sonkás-gombás töltött csirkemell recepthez fűződő történet, jótanács
A töltelékbe akár a gomba, akár a sonka helyett reszelt sajt is kerülhet, sőt, apróra vágott főtt tojással is gazdagíthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.