Kecskesajtos, tejfölös pulykamell, vajon párolt zöldségekkel

Kecskesajtos, tejfölös pulykamell, vajon párolt zöldségekkel recept
Hozzávalók
Hozzávalók:
•  4 szelet egyenként kb.15 dkg-os pulykamellfilé
•  1 csapott kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 evőkanál olaj
•  20 dkg kecskesajt
•  2 kis pohár (2x150 gramm) tejföl
a körethez:
•  80 dkg fagyasztott zöldségkeverék
•  (lehetőleg minél színesebb legyen pl. kukorica brokkoli répa karfiol borsó gomba stb.)
•  1 kiskanál +1 mokkáskanál só
•  2 kiskanál kristálycukor
•  5 dkg vaj
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A pulykamell szeleteket húsverő kalapáccsal (klopfolóval) kissé kiverjük, inas részeit, széleit bevágjuk, hogy a pecsenye ne kunkorodjon össze sütéskor. Mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé rakjuk.

2. A kecskesajtot vékonyan fölszeleteljük, a hússzeletekre terítjük. A tejfölt kiskanállal kikeverjük, majd a sajtos húsra simítjuk.

3. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percre leemeljük róla a fóliát, hogy az étel teteje szépen megpirulhasson.

4. Amíg a pulyka sül, elkészítjük a köretét. Egy lábasban kb. 2 liter vizet fölforralunk. 1-1 kiskanál sóval és cukorral ízesítjük, majd beleszórjuk a fagyasztott zöldséget is. Közepes lángon 5-6 perc alatt roppanósra (majdnem puhára) főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajat fölolvasztjuk, a zöldséget rárakjuk. 1 mokkáskanál sóval és 1 kiskanál cukorral ízesítjük, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Óvatosan összekeverjük, összerázzuk.

5. Tálaláskor lapátkanállal ügyesen tányérra emelünk 1-1 adag sajtos tejfölös pulykát, és a forró vajas zöldséget melléhalmozzuk.

Kecskesajtos, tejfölös pulykamell, vajon párolt zöldségekkel recepthez fűződő történet, jótanács

Frissen kell készíteni, de szerencsére könnyen, gyorsan meg van. Ha nem kapunk gyakorlott kezek által fölszeletelt pulykamellet, csak egy egész darabot, akkor jó ha tudjuk, hogy azt a rostjaira merőlegesen kell fölszeletelni.

A leírásban szereplő Kecskesajtos, tejfölös pulykamell, vajon párolt zöldségekkel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.