Kecskesajtos, tejfölös pulykamell, vajon párolt zöldségekkel

Elkészítés módja
1. A pulykamell szeleteket húsverő kalapáccsal (klopfolóval) kissé kiverjük, inas részeit, széleit bevágjuk, hogy a pecsenye ne kunkorodjon össze sütéskor. Mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé rakjuk.
2. A kecskesajtot vékonyan fölszeleteljük, a hússzeletekre terítjük. A tejfölt kiskanállal kikeverjük, majd a sajtos húsra simítjuk.
3. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percre leemeljük róla a fóliát, hogy az étel teteje szépen megpirulhasson.
4. Amíg a pulyka sül, elkészítjük a köretét. Egy lábasban kb. 2 liter vizet fölforralunk. 1-1 kiskanál sóval és cukorral ízesítjük, majd beleszórjuk a fagyasztott zöldséget is. Közepes lángon 5-6 perc alatt roppanósra (majdnem puhára) főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajat fölolvasztjuk, a zöldséget rárakjuk. 1 mokkáskanál sóval és 1 kiskanál cukorral ízesítjük, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Óvatosan összekeverjük, összerázzuk.
5. Tálaláskor lapátkanállal ügyesen tányérra emelünk 1-1 adag sajtos tejfölös pulykát, és a forró vajas zöldséget melléhalmozzuk.
Kecskesajtos, tejfölös pulykamell, vajon párolt zöldségekkel recepthez fűződő történet, jótanács
Frissen kell készíteni, de szerencsére könnyen, gyorsan meg van. Ha nem kapunk gyakorlott kezek által fölszeletelt pulykamellet, csak egy egész darabot, akkor jó ha tudjuk, hogy azt a rostjaira merőlegesen kell fölszeletelni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.