Baranyai zöldbabos csirke

Baranyai zöldbabos csirke recept
Hozzávalók
•  egy kb.1 kg-os konyhakész csirke vagy 4 nagyobb csirkecomb
•  1 kisebb szál póréhagyma vagy 1 vöröshagyma
•  3 evőkanál olaj
•  kb.1 csapott evőkanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  kb.5 dl 100%-os paradicsomlé
•  50 dkg zöldbab (idényen kívül fagyasztott is jó)
•  néhány friss (esetleg szárított) tárkonylevél
•  20-25 dkg füstölt kolbász
•  2 kis pohár (2x150 gramm) tejföl
•  1 púpozott evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A csirkét megmossuk, leszárogatjuk, majd 8 részre vágjuk. Ehhez először a hátára fektetjük, mellénél hosszában kettéhasítjuk, az így kapott feleket pedig elnegyedeljük: levágjuk a szárnyát egy kis mellével együtt, majd lekanyarítjuk a combját is, amit a forgónál kettécsapunk.

2. A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy nagy lábasban az olajon 2 perc alatt megfuttatjuk. A csirkét beleforgatjuk, a fele sót és borsot ráhintjük. 6-7 percig néha megkeverve fehéredésig sütjük, majd a paradicsomlével meg 2-3 deci vízzel felöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, és lefödve, kis lángon jó félóra alatt félpuhára főzzük.

3. Közben a babot megtisztítjuk, vagyis a közepükön végighúzódó vékony fás részt lefejtjük, ezt hívjuk szálkázásnak. Ezután kétcentis darabokra vágjuk, a húshoz keverjük, és a fölaprított tárkonnyal megszórjuk. A maradék sóval és borssal ízesítjük, ha a leve nem lepné el teljesen, egy kevés vízzel vagy paradicsomlével hígítjuk. 5-6 percnyi főzés után a lehéjazott, karikákra szelt kolbászt is belefőzzük.

4. A tejfölt a liszttel és 1 deci vízzel vagy paradicsomlével simára keverjük. 10-15 perc múlva, ha az étel megpuhult, levéből egy keveset a tejfölös habaráshoz öntünk, elkeverjük, majd a babos csirkére zúdítjuk. 3-4 percig főzzük, ezalatt leve mártásszerűen besűrűsödik. Utánaízesítjük, ha kell, egy kevés vízzel hígítjuk. A tűzről levéve 10-15 percig pihentetjük, ezalatt a zsírja feljön a tetejére, amit egy kisebb merőkanállal leszedünk róla, hogy az ételt ne tálaljuk túl zsírosan. Puha kenyérrel kínáljuk.

Baranyai zöldbabos csirke recepthez fűződő történet, jótanács

Fagyasztott vagy konzervbab is jó hozzá. Előbbinek 8-10 perc főzés kell, míg az utóbbinak elég 2-3 perc, hiszen csak meg kell forrósítani. Aki szereti a konzervbab levét, víz helyett az ételbe öntheti.

A leírásban szereplő Baranyai zöldbabos csirke recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.