Somlói, az örök... másképp

Elkészítés módja
1. A barna tésztához valókat robotgéppel összekeverjük, kivéve a tojásfehérjét, amit külön verünk fel és óvatosan a tésztához keverjük, majd 160 fokon megsütjük.
2. A tojásfehérjéhez 2 kanál hideg vizet adunk és felverjük.
3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot és beleszitáljuk lazán a lisztet és azt is megsütjük.
4. A paradise krémet a tejjel, vaníliás cukorral összekeverjük, majd a tejszínhabot felverjük és hozzáadjuk.
5. Az előzőleg hideg vízben megáztatott zselatinlapokat felolvasztjuk kis lángon (gyújtó) és a krémhez keverjük.
6. Mostantól már csak darabolni és építkezni kell.
7. A rummal meglocsoljuk a tésztát, amit vegyesen egy tál aljára rakunk.
8. Erre megy egy sor krém, újra tészta és újra krém. Amíg a hozzávalók el nem fogynak.
9. Pár órára hűtőbe tesszük, tálaláskor habtejszínnel és csokiszósszal kínáljuk.
Somlói, az örök... másképp recepthez fűződő történet, jótanács
A recept igazából a megbarnult, már nem szép, de még fogyasztható banánok eltüntetésére szolgál. Így az eredeti recept szerint dió, kakaó és minden finomság benne van, csak kicsit másképp, sőt még banánnal is ízesítjük kicsit. :)))
Köszönöm Mesyke,kedves Tőled!
Istenien néz ki:)
Köszönöm zsuszsa56!Bízom benne,hogy ha kipróbálod,nem fogsz csalódni,és új szemszögből látod ezt a desszertet! :)
Köszönöm spajzgirl,kedves vagy!
Nekem már nagyon uncsi ez a deszert,de a tiéd tetszik.
Nagyon jól hagzik! Gratulálok!