Sertéskaraj aszalt szilvával

Sertéskaraj aszalt szilvával recept
Hozzávalók
•  2 szelet karaj személyenként
•  minden húshoz 1 szelet bacon szalonna
•  15 dkg aszalt szilva előzetesen konyakba áztatva
•  7 dkg étcsokoládé
•  1 hagyma
•  5-6 szegfűszeg beleszurkálva
•  4 evőkanál olaj vagy vaj
•  fél citrom leve vagy fehér bor
•  1 evőkanál borecet
•  egy csipet cukor
•  5-6 szem borókabogyó
•  1 kávéskanál kakukkfű
•  1 kávéskanál rozmaring
•  1 babérlevél
•  1 répa
• 
•  bors

Elkészítés módja

1. Készítsük el a páclevet a szokásos módon, öntsük rá a felszeletelt húsra a bort, dobjuk mellé a fűszereket, 2 rozmaringágat, borókabogyót, babérlevelet, a hagymát, az egész szegfűszeget és répát is lehet.

2. Másnap vegyük ki a húst a pácléből és kezdjük el párolni a vaj és olaj keverékében.

3. Közben áztassuk be a szilvát a konyakba.

4. Pároljuk a húst kb. 20-25 percig, öntsük rá a páclevet leszűrve és ha kell, adjunk hozzá egy leveskockát vagy egyéb ízesítőszert.

5. Vegyük ki a szilvákat a konyakból és tekerjük körbe a bacon szalonnával.

6. A főzés befejezése előtt 10 perccel adjuk hozzá a szilvát is a húshoz, no és az étcsokoládét.

7. Főzzünk mindent együtt, majd amikor az aszalt szilvák megduzzadtak, kész az étel.

8. Tegyük tányérra a húst. Krokettel szervírozzuk.

A leírásban szereplő Sertéskaraj aszalt szilvával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (karaj, aszalt szilva) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sertéskaraj aszalt szilvával recept - 5 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #4212 2013. 04. 16. 21:40 Válasz

    Hát nálunk is ha a körúton megállítanak egy japán harcosokkal teli kocsit a szervek, nem biztos, hogy zöldágra vergődnének velük. :)
    Az ételt alkohollal ízesíteni az én ízlésem szerint nem bűn, főleg, ha főzéshez használjuk.Nagyrésze úgyis elpárolog, az ízhatást meg erősen befolyásolja a hiánya.

  2. spajzgirl
    spajzgirl #4209 2013. 04. 16. 21:24 Válasz

    Ja ez így igaz...pár éve készítettem egy menüt, amiben vhogy az előételtől a desszertig mindenben volt alkohol, (tiramiszu volt a desszert ugye amaretto likőrrel) nos mivel mindenki ivott a társaságban én meg nem iszom soha, nos egy japán családot 2 gyerekkel haza kellett szállítanom, klassz júliusi este volt, éjjel 1 óra, ki gondolta, hogy lesben állnak a zsaruk..nos így történt, igazoltattak, utána bele kellett fújnom a szondába is, mondtam, hogy amaretto likőrös sütit ettem, mire a 2 férfi rendőr csak röhögött, aztán nem volt nálam a jogsim sem,
    Oki blondi-mondták (szőke a hajam) és elengedtek, de azért láttam, hogy követtek, amíg a japánokat ki nem raktam..de nem ez volt a főétel...

  3. karperec
    karperec #4200 2013. 04. 16. 21:00 Válasz

    Különleges elkészítés, ínycsiklandó! Utána aztán ne vezessen senki. :)

  4. spajzgirl
    spajzgirl #4179 2013. 04. 16. 16:42 Válasz

    Köszönöm, nem fogsz csalódni, ha elkészíted!!

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #4176 2013. 04. 16. 16:17 Válasz

    Mennyei menü!
    Gratulálok:Edit.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Sertéskaraj aszalt szilvával recept - 5 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #4212 2013. 04. 16. 21:40 Válasz

    Hát nálunk is ha a körúton megállítanak egy japán harcosokkal teli kocsit a szervek, nem biztos, hogy zöldágra vergődnének velük. :)
    Az ételt alkohollal ízesíteni az én ízlésem szerint nem bűn, főleg, ha főzéshez használjuk.Nagyrésze úgyis elpárolog, az ízhatást meg erősen befolyásolja a hiánya.

  2. spajzgirl
    spajzgirl #4209 2013. 04. 16. 21:24 Válasz

    Ja ez így igaz...pár éve készítettem egy menüt, amiben vhogy az előételtől a desszertig mindenben volt alkohol, (tiramiszu volt a desszert ugye amaretto likőrrel) nos mivel mindenki ivott a társaságban én meg nem iszom soha, nos egy japán családot 2 gyerekkel haza kellett szállítanom, klassz júliusi este volt, éjjel 1 óra, ki gondolta, hogy lesben állnak a zsaruk..nos így történt, igazoltattak, utána bele kellett fújnom a szondába is, mondtam, hogy amaretto likőrös sütit ettem, mire a 2 férfi rendőr csak röhögött, aztán nem volt nálam a jogsim sem,
    Oki blondi-mondták (szőke a hajam) és elengedtek, de azért láttam, hogy követtek, amíg a japánokat ki nem raktam..de nem ez volt a főétel...

  3. karperec
    karperec #4200 2013. 04. 16. 21:00 Válasz

    Különleges elkészítés, ínycsiklandó! Utána aztán ne vezessen senki. :)

  4. spajzgirl
    spajzgirl #4179 2013. 04. 16. 16:42 Válasz

    Köszönöm, nem fogsz csalódni, ha elkészíted!!

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #4176 2013. 04. 16. 16:17 Válasz

    Mennyei menü!
    Gratulálok:Edit.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.