Sertéskaraj aszalt szilvával

Elkészítés módja
1. Készítsük el a páclevet a szokásos módon, öntsük rá a felszeletelt húsra a bort, dobjuk mellé a fűszereket, 2 rozmaringágat, borókabogyót, babérlevelet, a hagymát, az egész szegfűszeget és répát is lehet.
2. Másnap vegyük ki a húst a pácléből és kezdjük el párolni a vaj és olaj keverékében.
3. Közben áztassuk be a szilvát a konyakba.
4. Pároljuk a húst kb. 20-25 percig, öntsük rá a páclevet leszűrve és ha kell, adjunk hozzá egy leveskockát vagy egyéb ízesítőszert.
5. Vegyük ki a szilvákat a konyakból és tekerjük körbe a bacon szalonnával.
6. A főzés befejezése előtt 10 perccel adjuk hozzá a szilvát is a húshoz, no és az étcsokoládét.
7. Főzzünk mindent együtt, majd amikor az aszalt szilvák megduzzadtak, kész az étel.
8. Tegyük tányérra a húst. Krokettel szervírozzuk.
Hát nálunk is ha a körúton megállítanak egy japán harcosokkal teli kocsit a szervek, nem biztos, hogy zöldágra vergődnének velük. :)
Az ételt alkohollal ízesíteni az én ízlésem szerint nem bűn, főleg, ha főzéshez használjuk.Nagyrésze úgyis elpárolog, az ízhatást meg erősen befolyásolja a hiánya.
Ja ez így igaz...pár éve készítettem egy menüt, amiben vhogy az előételtől a desszertig mindenben volt alkohol, (tiramiszu volt a desszert ugye amaretto likőrrel) nos mivel mindenki ivott a társaságban én meg nem iszom soha, nos egy japán családot 2 gyerekkel haza kellett szállítanom, klassz júliusi este volt, éjjel 1 óra, ki gondolta, hogy lesben állnak a zsaruk..nos így történt, igazoltattak, utána bele kellett fújnom a szondába is, mondtam, hogy amaretto likőrös sütit ettem, mire a 2 férfi rendőr csak röhögött, aztán nem volt nálam a jogsim sem,
Oki blondi-mondták (szőke a hajam) és elengedtek, de azért láttam, hogy követtek, amíg a japánokat ki nem raktam..de nem ez volt a főétel...
Különleges elkészítés, ínycsiklandó! Utána aztán ne vezessen senki. :)
Köszönöm, nem fogsz csalódni, ha elkészíted!!
Mennyei menü!
Gratulálok:Edit.