Sertés szűzpecsenye bors kéregben és rozé borban sütve, tejszínes, rozé boros gombaraguval

Sertés szűzpecsenye bors kéregben és rozé borban sütve, tejszínes, rozé boros gombaraguval recept
Hozzávalók
•  80 dkg sertés szűzpecsenye
•  1 dl szőlőmagolaj
•  1 evőkanálnyi fekete bors durvára össze törve
•  2 kávéskanál mustár
• 
•  1 dl száraz rozé bor
A gombaraguhoz:
•  70 dkg gomba
•  1 csomag újhagyma
•  1 csomag petrezselyem
•  10 dkg nyers füstölt sonka
•  1 csipet borsikafű
• 
•  1 dl tejszín
•  1 dl rozé száraz bor
•  1/4 citrom reszelt héja

Elkészítés módja

1. A húst megtisztítjuk, a hártyát leszedjük róla, a durvára őrölt vagy összetört fekete borsot nagy szemű sóval összekeverjük, a húst a mustárral bekenjük és a sós-borsos keverékben meghempergetjük.

2. Fóliába csomagoljuk jó szorosan és pár órára hűtőbe tesszük.

3. Sütéskor egy serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk és a fóliából kivett hús hirtelen minden oldalát megsütjük, amíg egy kis kérget nem kap .Utána kicsit pihentetjük, majd hőálló tálba tesszük, ráöntjük az olajat, amiben sütöttük, meg a száraz rozé bort és előmelegített, 130 fokos sütőben 25 percig sütjük.

4. Kivéve 20 percig pihentetjük a húst, majd szeleteljük.

5. Amíg sül, elkészítjük mellé a gombaragut.

2 evőkanál szőlőmagolajat serpenyőben felhevítünk, beletesszük az apróra vágott sonkát és a felszeletelt új hagymát, aminek a zöld szár részét is nyugodtan hozzávághatjuk.

6. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk és lesütjük a levét róla, amit a gomba ereszt

7. Ekkor felöntjük a rozé borral, majd a tejszínnel és összeforraljuk.

8. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a csipet borsikafűt, a reszelt citrom héját (ettől üde, friss ízt kap a ragu).

9. A felszeletelt hússal tálaljuk.

Főtt fürjtojást és magvas kenyérből pirítóst adhatunk mellé.

A leírásban szereplő Sertés szűzpecsenye bors kéregben és rozé borban sütve, tejszínes, rozé boros gombaraguval recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (szűzpecsenye, szűzpecsenye recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sertés szűzpecsenye bors kéregben és rozé borban sütve, tejszínes, rozé boros gombaraguval recept - 4 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5515 2013. 05. 24. 19:43 Válasz

    Ezt a receptet ismerem,és nagyon finom.Talán borsikafüvet nem tettem bele,de itt az ideje az újrakészítéshez.Gratulálok,mert nagyon guszta lett!

  2. t.variam
    t.variam #5512 2013. 05. 24. 15:53 Válasz

    :) :)

  3. epertündér
    epertündér #5511 2013. 05. 24. 15:15 Válasz

    Köszönöm szépen !Remélem nem hagytam ki semmit belőle ! :D

  4. t.variam
    t.variam #5509 2013. 05. 24. 15:03 Válasz

    Hűha, ez már egy igazi különlegesség!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sertés szűzpecsenye bors kéregben és rozé borban sütve, tejszínes, rozé boros gombaraguval recept - 4 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5515 2013. 05. 24. 19:43 Válasz

    Ezt a receptet ismerem,és nagyon finom.Talán borsikafüvet nem tettem bele,de itt az ideje az újrakészítéshez.Gratulálok,mert nagyon guszta lett!

  2. t.variam
    t.variam #5512 2013. 05. 24. 15:53 Válasz

    :) :)

  3. epertündér
    epertündér #5511 2013. 05. 24. 15:15 Válasz

    Köszönöm szépen !Remélem nem hagytam ki semmit belőle ! :D

  4. t.variam
    t.variam #5509 2013. 05. 24. 15:03 Válasz

    Hűha, ez már egy igazi különlegesség!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.