Sertés szűzpecsenye bors kéregben és rozé borban sütve, tejszínes, rozé boros gombaraguval

Elkészítés módja
1. A húst megtisztítjuk, a hártyát leszedjük róla, a durvára őrölt vagy összetört fekete borsot nagy szemű sóval összekeverjük, a húst a mustárral bekenjük és a sós-borsos keverékben meghempergetjük.
2. Fóliába csomagoljuk jó szorosan és pár órára hűtőbe tesszük.
3. Sütéskor egy serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk és a fóliából kivett hús hirtelen minden oldalát megsütjük, amíg egy kis kérget nem kap .Utána kicsit pihentetjük, majd hőálló tálba tesszük, ráöntjük az olajat, amiben sütöttük, meg a száraz rozé bort és előmelegített, 130 fokos sütőben 25 percig sütjük.
4. Kivéve 20 percig pihentetjük a húst, majd szeleteljük.
5. Amíg sül, elkészítjük mellé a gombaragut.
2 evőkanál szőlőmagolajat serpenyőben felhevítünk, beletesszük az apróra vágott sonkát és a felszeletelt új hagymát, aminek a zöld szár részét is nyugodtan hozzávághatjuk.6. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk és lesütjük a levét róla, amit a gomba ereszt
7. Ekkor felöntjük a rozé borral, majd a tejszínnel és összeforraljuk.
8. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a csipet borsikafűt, a reszelt citrom héját (ettől üde, friss ízt kap a ragu).
9. A felszeletelt hússal tálaljuk.
Főtt fürjtojást és magvas kenyérből pirítóst adhatunk mellé.
Ezt a receptet ismerem,és nagyon finom.Talán borsikafüvet nem tettem bele,de itt az ideje az újrakészítéshez.Gratulálok,mert nagyon guszta lett!
:) :)
Köszönöm szépen !Remélem nem hagytam ki semmit belőle ! :D
Hűha, ez már egy igazi különlegesség!