Sárgabarackos muffin

Elkészítés módja
1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
2. A sárgabarackot feldaraboltam (fagyasztottat használtam, a frisset természetesen először még meg kell mosni és ki kell magozni, de lehet aszalt sárgabarackot is használni, ebben az esetben picit több tej kell).
3. A hozzávalókat összekevertem.
4. A muffinsütőt kibéleltem papírral, belekanalaztam a tésztát, betettem a sütőbe és kb. 25-30 perc alatt megsütöttem. (Tűpróbával ellenőriztem.)
Sárgabarackos muffin recepthez fűződő történet, jótanács
A papírhoz kicsit hozzáragad a tészta, talán praktikusabb kikenni a formát vajjal, és megszórni a liszttel papírkapszlik helyett. Ebből a mennyiségből 15 db muffin lett.
Gyönyörűek!
Szerintem ez a tészta nagyon jó nyers gyümölccsel, én tepsiben is szoktam sütni, és imádják a gyerekek is. Sütöttem már szilvával is, az is bejött. Van olyan muffin-receptem is, ami kimondottan aszalt gyümölcshöz való, ez inkább nyershez - szerintem :).
Nagyon finom, már Én is sütöttem így. Most már lassan jönnek a friss gyümölcsök.
Szerintem ehhez az aszalt barack jobban megy,mint a nyers.