Citromos, aszalt barackos muffin
Elkészítés módja
1. A puha (szobahőmérsékletű) margarint először magában, majd a kristálycukorral kikeverjük. A tojást, a citromos joghurtot, a frissen facsart citromlevet és tejet, valamint a citrom lereszelt sárga héját hozzáadjuk.
2. A finomlisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott aszalt sárgabarackot. A joghurtos cukros masszába keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C ; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.