Ananászos és ananászos, csokoládés muffin
Elkészítés módja
1. Az ananászoshoz a tojást egy tálba ütjük, a cukrot rászórjuk, majd jó habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) margarint (vajat), az apró kockákra vágott ananászt, az ananászlevet és a narancsszörpöt hozzáadjuk.
2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. Az ananászos, csokoládéshoz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a lereszelt csokoládéval összeforgatjuk. A tojást a cukorral kikeverjük, ezt elektromos habverővel a legkönnyebb. Először az olajat, azután a tejet adjuk hozzá, majd a csokis liszttel összedolgozzuk. Az ananászt lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk, a tésztához adjuk.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.