Gesztenyés, meggyes muffin
Elkészítés módja
1. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd szitán vagy burgonyanyomón áttörjük. A tojást a cukorral jól kikeverjük, ez elektromos habverővel 2 perc, a gesztenyéhez adjuk az olajjal és a tejjel együtt.
2. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, a gesztenyés masszához adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a gesztenyés meggyes masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.