Sárgabarackos, mandulás muffin

Sárgabarackos,  mandulás muffin recept
Hozzávalók
•  30 dkg sárgabarack
•  3 tojás
•  10 dkg kristály- vagy barna cukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  0.5 dl főzőtejszín
•  15 dkg finomliszt
•  8 dkg őrölt mandula
•  1 csomag sütőpor
•  csipetnyi só
•  fél citrom reszelt héja
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A sárgabarackot megmossuk, leszárogatjuk (még jobb, ha meg is hámozzuk), félbevágva a magját kiemeljük. Húsát 5-6 milliméteres kockákra aprítjuk. (Friss gyümölcs helyett konzervet vagy 20 deka aszaltat is használhatunk.)

2. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, majd belekeverjük a főzőtejszínt is. A lisztet az őrölt mandulával és a sütőporral összeforgatjuk, csipetnyit megsózzuk, fél citrom reszelt héjával ízesítjük. Az előzőekhez adjuk.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Sárgabarackos, mandulás muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.