Sárgabarackos, mandulás muffin
Elkészítés módja
1. A sárgabarackot megmossuk, leszárogatjuk (még jobb, ha meg is hámozzuk), félbevágva a magját kiemeljük. Húsát 5-6 milliméteres kockákra aprítjuk. (Friss gyümölcs helyett konzervet vagy 20 deka aszaltat is használhatunk.)
2. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, majd belekeverjük a főzőtejszínt is. A lisztet az őrölt mandulával és a sütőporral összeforgatjuk, csipetnyit megsózzuk, fél citrom reszelt héjával ízesítjük. Az előzőekhez adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.