Almás, mákos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a mákkal, a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. Egy tálban a tojásokat a cukorral jó habosra verjük, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat (margarint) is. A megmosott almát héjastól belereszeljük, azután a lisztes mákot is hozzákeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.