Áfonyás, barackos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a cukorral és az olvasztott vajjal (sütőmargarinnal) kikeverjük, a tejfölt beledolgozzuk. A liszthez adjuk a citrom reszelt sárga héjával, az áfonyával (fagyasztott, fölengedett, lecsöpögtetett is jó), a hámozott, kockákra vágott őszibarackkal és a szódavízzel (szénsavas ásványvízzel) együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.