Sütőtökös, almás muffin

Elkészítés módja
1. A finomlisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a mézessütemény-fűszerkeverékkel és csipet sóval összeforgatjuk.
2. A tojást a barna cukorral, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, az olajat, a sütőtökpürét és a héjastól lereszelt almát hozzáadjuk. A lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3. Kivajazott vagy papírkosárral kibélelt muffinformákba töltjük, tetejüket elsimítgatjuk. 3 evőkanál kristálycukrot 2 evőkanál olvasztott vajjal és 1 evőkanál finomliszttel összekeverünk, a muffinok tetejét ezzel megkenegetjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.