Zabpelyhes, áfonyás és zabpelyhes, burgonyás muffin

Zabpelyhes, áfonyás és zabpelyhes, burgonyás muffin recept
Hozzávalók
zabpelyhes- áfonyás:
•  10 dkg finomliszt
•  10 dkg zabpehelyliszt
•  3 evőkanál zabpehely
•  1 csomag sütőpor
•  25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
•  2 tojás
•  12 dkg barna cukor
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 dl ejföl
•  0.5 dl tej
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a zabpelyhes- burgonyáshoz:
•  20 dkg főtt burgonya
•  15 dkg finomliszt
•  10 dkg zabpehely
•  1 csomag sütőpor
•  csipetnyi só
•  2 tojás
•  15 dkg kristálycukor
•  12 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  pár csepp mandulaaroma (el is maradhat)
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A zabpelyhes, áfonyáshoz a kétféle lisztet a zabpehellyel és a sütőporral összeforgatjuk. Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük, ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor azt fagyosan használjuk majd, nem kell előre fölengedni.

2. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a tejfölt és a tejet adjuk hozzá. A zabpelyhes liszttel és a gyümölccsel összedolgozzuk.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával megtöltjük, a tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. 10 percig pihentetjük, hogy a zabpehely egy kicsit megduzzadjon.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A zabpelyhes, burgonyáshoz a lecsöpögtetett főtt burgonyát szitán áttörjük, megvárjuk, amíg teljesen kihűl. A kétféle lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, a mandulaaromával ízesítjük, majd beledolgozzuk a burgonyát és a lisztes keveréket is.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával megtöltjük, a tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk.

7. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Zabpelyhes, áfonyás és zabpelyhes, burgonyás muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.