Kókuszos, csokipudinggal töltött muffin
Elkészítés módja
1. A kókuszreszeléket az olvasztott vajon (margarinon) megfuttatjuk, de vigyázzunk, kicsit se piruljon meg. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a kihűlt kókuszhoz adjuk.
2. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük (akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne), ez elektromos habverővel 3 perc, majd a kókuszos liszttel és a tejjel összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A kókuszos masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. Közben a pudingporból és a tejből, a cukorral ízesítve sűrű pudingot főzünk. Egy kicsit hűlni hagyjuk, azután még langyosan simacsöves habzsákba töltjük, és alulról, középen, a kókuszos muffinok belsejébe nyomjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.