Sárgadinnyés muffin

Elkészítés módja
1. A sárgadinnyét, miután meghámoztuk és a magjait kikapartuk, kis (mazsolányi) kockákra vágjuk. Kb.30 dekának kell lennie, ha több, azt tegyük félre.
2. A tojást a cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, majd belekeverjük a tejszínt is. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk a dinnyekockákkal együtt.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A dinnyés masszával majdnem teletöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.