Diós, meggyes fehércsoki mázas muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a dióval, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ezt elektromos habverővel 3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) majd a lisztes diót adjuk hozzá, azután a tejjel lazítjuk.
2. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, a szemeket félbevágjuk, a muffin tésztájába keverjük. A citrom reszelt héjával ízesítjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a diós meggyes masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. A mázhoz a fehércsokoládét darabokra tördeljük, azután nem túl erős vízgőzre téve a vajjal (margarinnal) és tejszínnel összeolvasztjuk. A tűzről lehúzva beleszórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg a az is teljesen fölolvad benne. Amikor már csak langyos, a rácson lévő muffinokra locsoljuk. A tetejükre 1-1 szem meggybefőttet ültetünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.