Karamellával töltött barackos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A befőttet lecsöpögtetjük, kis kockákra vágjuk, a lisztbe forgatjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét is.
2. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel 2-3 perc, majd először a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint), azután a joghurtot adjuk hozzá. A lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a félig megtöltjük. Mindegyik közepére egy karamellás cukorkát rakunk, a maradék masszával befedjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.