Narancsos, datolyás muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját az előzőekhez reszeljük. Levét kifacsarjuk, amiből 1,5 deci kell ehhez a recepthez (ha kevesebb lenne, akkor pótoljuk!).
2. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, ez elektromos habverővel 3 perc, majd hozzáadjuk a tejet, a narancslevet és az olajat is. A liszttel összedolgozzuk. A datolyát kimagozzuk, apróra vágjuk, a tésztába keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A narancsos, datolyás masszával háromnegyedükig töltjük. Tetejükre egy kevés cukrot és reszelt narancshéjat szórunk, kicsit bele is nyomkodjuk.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.