Csokoládés, túrós muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a csokoládés pudingporral, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A túrót villával összetörjük, de még jobb, ha átpasszírozzuk. Ezután a vaníliás cukorral és 1 evőkanál kristálycukorral ízesítjük.
2. A tojást a maradék cukorral jól kikeverjük, az olajat és a joghurtot hozzáadjuk, majd a lisztes pudingporos keverékkel összedolgozzuk. A csokoládét durvára vágjuk vagy reszeljük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a csokoládés masszával kb. az egyharmadukig megtöltjük. Erre kerül a csokoládétörmelék, majd a kb. 1-1 kiskanálnyi túrókrém. A maradék tésztával befedjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Csokoládés, túrós muffin recepthez fűződő történet, jótanács
Ezek a muffinok alacsonyabbak lesznek az átlagosnál, nem nőnek meg annyira sütés közben.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.