Marcipános muffin háromféleképp

Elkészítés módja
1. A marcipános krémsajtoshoz a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A krémsajtot és a joghurtot hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a fele masszát beletöltjük.
Mindegyikbe egy-egy csokoládés marcipángolyót ültetünk, a massza másik felével befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.3. A marcipános, manduláshoz a marcipánt ledaráljuk vagy villával nagyon jól összetörjük, mert csak így lehet vele dolgozni tovább. A lisztet az őrölt mandulával, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat és a marcipánt, majd a tejet adjuk hozzá. Csipetnyit megsózzuk, a citromhéjjal ízesítjük, azután a lisztes mandulát is beledolgozzuk.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
5. A marcipános, mazsoláshoz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a mazsolával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha vajat, majd a tejet, végül a mazsolás lisztet adjuk hozzá. A marcipánt 12 részre osztjuk.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A massza felével megtöltjük, majd mindegyikbe egy-egy kis darab marcipánmasszát rakunk. A massza másik felével befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.