Marcipános muffin háromféleképp

Marcipános muffin háromféleképp recept
Hozzávalók
a marcipános krémsajtoshoz:
•  2 tojás
•  1.25 dl (12-13 dkg) kristálycukor
•  15 dkg natúr krémsajt
•  1 kis pohár (150 gramm) natúr joghurt
•  3 dl (kb. 18 dkg) finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  12 darab kakaóval bevont kicsi marcipángolyó
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a marcipános manduláshoz:
•  13 dkg készen kapható fehér marcipánmassza
•  20 dkg finomliszt
•  8 dkg őrölt mandula
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  2 nagy tojás
•  12 dkg barna cukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  13 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1 dl tej
•  csipet só
•  fél citrom reszelt sárga héja
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a marcipános mazsoláshoz:
•  26 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  6 dkg mazsola
•  1 tojás
•  14 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  12.5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1.5 dl tej
•  20 dkg készen kapható fehér marcipánmassza
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A marcipános krémsajtoshoz a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A krémsajtot és a joghurtot hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a fele masszát beletöltjük.

Mindegyikbe egy-egy csokoládés marcipángolyót ültetünk, a massza másik felével befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

3. A marcipános, manduláshoz a marcipánt ledaráljuk vagy villával nagyon jól összetörjük, mert csak így lehet vele dolgozni tovább. A lisztet az őrölt mandulával, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat és a marcipánt, majd a tejet adjuk hozzá. Csipetnyit megsózzuk, a citromhéjjal ízesítjük, azután a lisztes mandulát is beledolgozzuk.

4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

5. A marcipános, mazsoláshoz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a mazsolával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha vajat, majd a tejet, végül a mazsolás lisztet adjuk hozzá. A marcipánt 12 részre osztjuk.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A massza felével megtöltjük, majd mindegyikbe egy-egy kis darab marcipánmasszát rakunk. A massza másik felével befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

A leírásban szereplő Marcipános muffin háromféleképp recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, marcipán) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.