Duplán barackos muffin
Elkészítés módja
1. Az aszalt sárgabarackot 5-6 milliméteres kockákra vágjuk, majd 1 deci forrásban lévő vízbe keverjük és hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint hozzáadjuk, majd belekeverjük a rostos sárgabaracklevet is.
2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a beáztatott gyümölccsel (és annak levével) együtt.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.