Mazsolás, meggyes muffin
Elkészítés módja
1. A lisztet a sóval, a sütőporral és a puha mazsolával összeforgatjuk. A tojásokat a cukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel 2-3 perc. Az olajat és a tejet hozzáöntjük. A mazsolás liszthez adjuk és belekeverjük a magozott, lecsöpögtetett meggybefőttet is. Reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal fűszerezzük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük.
3. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.